Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче від ЄС тільки одне, а до Путіна питань на 4 комітети

Четвер, 14 грудня 2006, 11:45

Президент Віктор Ющенко розраховує на те, що нова угода з ЄС дасть Україні чіткі перспективи щодо її вступу в Євросоюз.

Про це він заявив на прес-конференції для ЗМІ у четвер.

"В лютому 2005 року ми розпочали діалог по формуванню 3-річної угоди, на сьогоднішній день ми здійснили близько 70 заходів по виконанню цією угоди, по 7 напрямках сформульовані ключові меморандуми інтеграційного характеру", - сказав Ющенко.

Він також відзначив, що Україна фактично завершила підготовку до вступу до Світової організації торгівлі, зокрема Верховна Рада ухвалила відповідні закони.

"Я це говорю в контексті , що вступ до СОТ є обов’язковою умовою початку переговорів з ЄС про формування зони вільної торгівлі", - пояснив Ющенко.

Також він нагадав про підписання протоколів про реадмісію та візовий режим .

"Ми розпочинаємо переговори з Єврокомісією по розширеній угоді. Наша мета побачити в цьому документі нашу власну кінцеву ціль – членство в ЄС", - наголосив Ющенко.

Він також відзначив, Україна вийшла "на новий етап співпраці з Росією".

"Довгий час ці відносини були дуже складні, а по багатьох питаннях неврегульовані. Ми почали з ініціативи про значне підвищення рівня цих переговорів, щоб знайти механізм, який би демонтував проблеми, які виникли на двосторонньому рівні", - сказав президент.

"Ці питання можна вирішити лише системно", - додав він, нагадавши про комісію Ющенко-Путін, яка має чотири комітети.

За словами Ющенка, ця комісія має вирішити питання від демаркації кордону і базування Чорноморського флоту до питань соціальної та економічної сфери.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування