Ющенко сказав, в якому випадку буде скасована політреформа

Четвер, 14 грудня 2006, 11:58

Президент Віктор Ющенко вважає, що, якщо не буде досягнута домовленість з удосконалення політреформи, вона буде скасована.

"Якщо не вдається цей крок (діалог щодо вдосконалення політреформи), тоді я буду змушений коментувати крок, який не є ініціативою президента, але який очевидно наступить. Це скасування результатів реформи", - зазначив він на прес-конференції для вітчизняних ЗМІ в четвер.

"І як другий логічний крок продовження реформи у тому політичному контексті у тих політичних реаліях і домовленостях, які можуть сформулювати політичні сили країни і відповідні інститути влади", - зазначив він.

Ющенко наголосив, що якщо політсили визнають факт необхідності змін, "давайте їх зробимо конструктивно".

"Якщо сам парламент буде вносити зміни і сам їх проводити, в нас будуть ті проблеми, які є з чинними змінами. Нам потрібно робити максимально широкий механізм залучення тих конструктивних сил у процесі формування ініціатив щодо змін до конституції", - додав він.

Ющенко також наголосив на необхідності "без взаємо докорів спокійно визнати, що проведення реформи це питання нагального порядку денного".

"Останні зміни до Конституції були неконструктивні. Сьогодні відбувається війна постанов. Законів, указів. Сьогодні цілий єралаш у кадрових призначеннях і блокуваннях таких призначень. І це є ненормально", - наголосив президент.

Він також додав, що політики вважали недосконалою Конституцію, бо все залежало "від того, з яким настроєм встане людина на Банковій".

"Тепер у мене сталося враження, що вся країна і парламент залежать від того, як інша людина встане і прийде на роботу. Але ця людина живе на Грушевського", - сказав він і додав, що в такому випадку країна "кожен день скочується до авторитарності".

Тому Ющенко наголосив на необхідності конструктивної співпраці і проведенні публічного діалогу щодо змін до Конституції. Ющенко наголосив, що в першу чергу потрібно визначитись із форматом проведення цього діалогу.

Ющенко також не виключив можливості проведення референдуму щодо певних змін до Конституції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування