Турчинов обіцяє Богатирьовій адекватні дії за "прокат"

Четвер, 14 грудня 2006, 12:29

Блок Юлії Тимошенко вдаватиметься до адекватних дій, якщо закон про опозицію не буде поставлений на голосування у четвер.

Про це заявив журналістам Олександр Турчинов в кулуарах парламенту.

"Незважаючи на рішення погоджувальної ради, що закон про опозицію буде розглянуто у четвер, незважаючи на кількамісячну роботу комісії, щось не сподобалось Богатирьовій і вона дала команду Морозу зняти його з обговорення", - сказав Турчинов.

За його словами, це "повний нонсенс, який демонструє істинне обличчя коаліції".

Депутат повідомив, що планує обговорити це питання з Морозом. І "у випадку, якщо ця провокація має місце, наші дії будуть адекватними", - попередив він.

Коментуючи заяви Раїси Богатирьової, про існування змови БЮТ і президента з метою оголосити дострокові вибори навесні 2007 року через ветування бюджету, Турчинов: "Для того, щоб реалізувати план БЮТ не потрібен бюджет, тим більше, що в конституції розпуск Верховної Ради за неприйняття бюджету не передбачено".

Він також нагадав, що БЮТ не радив президенту накладати вето, а навпаки "пропонували, аби цей недолугий і антисоціальний бюджет підписав Мороз".

Відповідаючи на питання журналістів, з чим, на його думку, пов’язане неголосування за відставку Ігоря Дріжчаного з посади голови СБУ, Турчинов сказав: "Це банальна помста за вето президента".

Водночас він зазначив, що ініціатива відставки Дріжчаного – це "бажання оточення президента перегрупувати сили на свою користь і отримати вплив на ще одну структуру, підпорядковану президенту".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування