Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров придумав референдум про тарифи

Четвер, 14 грудня 2006, 15:12

Уряд обіцяє в майбутньому не допускати різких стрибків тарифів на житлово- комунальні послуги.

Таку обіцянку зробив перший віце-прем'єр Микола Азаров під час чату на сайті Кабміну.

При цьому Азаров нагадав, що підвищення цін пов'язане з підвищенням цін на газ.

"Відповім відразу ж, що у 2002 - 2004 роках ми мали стабільні ціни на газ. І тарифи для населення на житлово-комунальні послуги повинні були підвищуватися тільки на рівень інфляції. Це в ті роки і робилося. У 2005-2006 роках проводилася відверто популістська політика замовчування реальних проблем", - заявив Азаров.

"Але ж саме в цей період у 3 рази виросла вартість газу. Виходить, необхідно було або не проводити таку зовнішню політику, при якій Україна зштовхнулася з різким підвищенням ціни на газ, або відверто сказати людям, що ціна нашої зовнішньої політики - це трикратний ріст ціни на житлово-комунальні послуги", - відзначив віце-прем'єр.

При цьому Азаров сказав, що "непогано було б це питання винести на референдум".

"Я упевнений, що якби саме в такій площині питання було б поставлене, то 90% населення відповіло б негативно. Ну, а тим 10%, які відповіли б позитивно, можна було надати можливість платити за новими тарифами", - відзначив віце-прем'єр.

"У майбутньому ми не допустимо різких стрибків на житлово- комунальні послуги, та й будь-якого росту цін. Непогано було б, щоб ці помилки послужили уроком", - сказав Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...