Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА ЗРОБИЛА ПІВКРОКУ НАЗУСТРІЧ ЮЩЕНКУ

П'ятниця, 15 грудня 2006, 12:48

Верховна Рада направила на доопрацювання проект державного бюджету на 2007 рік з урахуванням трьох поправок президента

За відповідне рішення проголосували 252 депутатів, з них 185 від партії регіонів, 8 – від БЮТ, 2 – від "Нашої України", 31 – від СПУ, 21 – від КПУ.

"19 числа проект буде доопрацьований і ми винесемо свій вердикт", - сказав головуючий на засіданні Адам Мартинюк.

Перед цим Рада 400 голосами підтримала 3 поправки президента. Дві з них стосувалися обмеження максимальної пенсії, зокрема для народних депутатів.

Ще одна поправка передбачає спрямування в установленому порядку надходжень від приватизації державного майна понад обсяги, визначені статтею 23 цього Закону, на збільшення розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, затверджених цим законом.

Разом з тим Рада відхилила низку пропозицій президента, зокрема щодо збільшення прожиткового мінімуму, щодо ліквідації диспропорції у грошовому забезпечення військовослужбовців збройних сил та інших військових формувань, виділивши 1056 млн. гривень та введення спец векселів на імпорт нафтопродуктів.

Позицію президента в Раді представляв Арсеній Яценюк, який вказав на те, що прожитковий мінімум 1 жовтня 2006 року становив 381 гривню, на 1 листопада - майже 391 гривню, а прогнозний показник на 1 січня 2007 року становить 406, 6 гривні, тоді як бюджет залишає цю цифру на рівні 370.

Він також вказав, що оскільки мінімальна пенсія дорівнює прожитковому мінімуму, то кожен пенсіонер недоотримає 26 гривень.

Яценюк вказав, що для забезпечення запропонованих президентом пропозицій потрібно перерозподілити лише 3 мільярди, а не 10, як стверджує Мінфін.

Він також озвучив пропозицію президента включити імпортерів нафти, що у 2006 році сплачують на кордоні податок на додану вартість "живими" грішми до групи, які оподатковуються наданням податкового векселя, що дозволить отримати додаткові кошти.

Яценюк також вказав, що гроші, які отримають люди, зрештою підуть на доходи бюджету, підвищення ВВП.

Водночас перший віце-прем'єр Микола Азаров у відповідь заявив: "Це ж скільки кефіру треба випити, щоб побудувати міст через Дніпро".

А керівник бюджетного комітету Володимир Макєєнко заявив, що збільшення прожиткового мінімуму "негативно вплине на індекс споживчих цін".

Як відомо, у вівторок президент наклав вето на бюджет.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування