Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче адекватну контррозвідку і гармонію з Януковичем

П'ятниця, 15 грудня 2006, 16:05
Президент Віктор Ющенко вважає, що державна влада повинна діяти гармонійно для забезпечення національної безпеки.

"Нам необхідно активізувати пріоритети безпеки і шляхи їх забезпечення. Упевнений, що державна влада зобов'язана діяти в цій сфері гармонійно, консолідовано з чітким баченням єдиної мети", - заявив Ющенко на засіданні РНБО в п'ятницю.


За словами президента, ця мета має три основних компоненти - безпечне навколишнє середовище, повноцінна інтеграція в європейські і євроатлантичні інститути й активна участь у зміцненні систем колективної безпеки.

"Поряд із глобальними проблемами Україна повинна вирішувати і специфічно властиві нашій нації завдання національної безпеки. Серед них - забезпечення національної єдності і соборності нашої держави", - сказав Ющенко.

"Держава повинна жорстко реагувати на будь-які спроби внутрішніх і зовнішніх сил штучно підсилити регіональні протиріччя і використовувати їх у політичних або корпоративних цілях", - наголосив президент.

На думку президента, серйозною перешкодою для цього є низька ефективність і недостатня дієвість механізмів прийняття і виконання державних рішень, непогодженість дій органів державної влади, зниження професіоналізму службовців, поширення корупції, зрощення бізнесу і політики на всіх рівнях влади.

Ющенко підкреслив, що для забезпечення діючої системи безпеки необхідно забезпечити адекватність діяльності розвідувальних і контррозвідувальних органів щодо загроз національної безпеки.

Що стосується Збройних Сил, то президент вважає за необхідне набуття ними "нової професійної якості".

На думку президента, також "необхідно завершити комплексний огляд сектору безпеки і визначити нові підходи в реформуванні відповідних структур".

Ющенко відзначив, що правоохоронні органи сьогодні не надають громадянинові України "належний захист прав і свобод".

"Це удар по державності, і нам необхідно дати йому відповідь", - додав Ющенко.

Крім того, він нагадав, що сьогодні в Україні є незадовільною система судочинства. "Український суд не забезпечує принципи верховенства права", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування