Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО доручила позбутися неефективних угод щодо СНД

П'ятниця, 15 грудня 2006, 16:33

Україна здійснюватиме розвиток співробітництва в рамках СНД з урахуванням обраного державою стратегічного курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Про це йдеться у відповідному рішенні Ради нацбезпеки і оборони від 17 листопада, яке уведено в дію відповідним указом президента, повідомляє УНІАН.

Серед пріоритетних напрямів діяльності України в рамках СНД зазначено послідовне запровадження зони вільної торгівлі за участю всіх держав-учасниць СНД з урахуванням вимог СОТ.

Також серед пріоритетів ініціювання розробки проектів щодо реалізації потенціалу України як транзитної держави, ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, боротьби з оргзлочинністю та незаконною міграцією тощо.

У своєму рішенні РНБО зазначає, що впродовж останніх років має місце зниження ефективності багатостороннього співробітництва в рамках СНД як міждержавного об'єднання, наростає певне незадоволення з боку держав-учасниць щодо здатності органів Співдружності забезпечити дієву і конструктивну співпрацю.

Також документ містить низку доручень Кабінету міністрів, серед яких забезпечити до кінця 2006 року підготовку для розгляду органами СНД необхідних документів з реалізації пропозицій, внесених президентом Ющенком.

Серед них і ті, що стосуються вдосконалення механізму функціонування зони вільної торгівлі в рамках СНД та створення транспортних коридорів для транспортування енергоносіїв у держави Центральної, Південної та Західної Європи.

Доручається підготувати у чотирьохмісячний термін пропозиції щодо оптимізації співпраці у пріоритетних для України сферах співробітництва в рамках СНД для дальшого їх внесення на розгляд засідань ради глав та ради глав урядів держав-учасниць СНД.

Серед іншого міністерствам юстиції та закордонних справ доручається у чотирьохмісячний строк переглянути чинні для України багатосторонні нормативні акти, підписані в рамках СНД, скласти перелік тих з них, що є неефективними або втратили актуальність для України, з подальшим ініціюванням їх денонсації та укладення замість них відповідних документів у двосторонньому форматі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування