Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПОМСТИВСЯ МВС І ЯНУКОВИЧУ ЗА ЛУЦЕНКА

П'ятниця, 15 грудня 2006, 16:44

Президент Віктор Ющенко призупинив дію постанов Кабміну про призначення заступників міністра внутрішніх справ.

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

Як відомо, заступниками Цушка були призначені Микола Плеханов, Віктор Суслов, Василь Мармазов, Михайло Корнієнко, Микола Куп’янський, Василь Боднар, Василь Фатхутдінов.

Ющенко вважає, що постанови про їх призначення ухвалені "на порушення конституційних повноважень президента щодо забезпечення національної безпеки, керівництва у цій сфері та додержання прав і свобод людини і громадянина, передбачених частиною другою статті 102, пунктами 1 і 17 частини першої статті 106 конституції та низки інших законів.

Ці постанови також суперечать нещодавно виданому указу президента про перелік посад керівників військових формувань, правоохоронних органів, органів дипломатичної служби, кандидатури для призначення на які погоджуються з президентом.

"За таких обставин видаючи зазначені постанови, Кабінет міністрів діяв усупереч статті 8 Конституції України, за якою нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй", - наголошує Ющенко.

Зупинивши дію постанов, президент водночас направив у Конституційний суд подання щодо їхньої відповідності Основному закону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування