Щербань уже відходив на 20 ставок

П'ятниця, 15 грудня 2006, 17:42

У рамках розслідування кримінальної справи щодо екс-губернатора Сумської області Володимира Щербаня проведено більш 20 очних ставок.

Про це в п'ятницю на прес-конференції в Донецьку повідомив генпрокурор Олександр Медведько.

"Кримінальна справа проти Щербаня була порушена не Генеральною прокуратурою, а територіальними підрозділами Сумської області", - нагадав він.

"Було порушено відразу кілька карних справ за різними статтями: це і порушення виборчого права, і здирництво, і ухилення від оподатковування. Потім у травні 2005 року ця справа була прийнята у провадження Генпрокуратури, зроблено значний обсяг роботи зі справи", - сказав Медведько.

Він уточнив, що вся ця робота проводилася, поки Щербаня не було в Україні.

"Щербань повернувся, у справі зараз допитується, проведено більш 20 очних ставок. І по закінченню розслідування буде ухвалено рішення. Я зараз не буду говорити, яке воно буде, оскільки не маю на це права. Тільки по закінченню слідства", - заявив Медведько.

Медведько також підкреслив, що не поділяє кримінальні справи "на резонансні і не резонансні".

"Так, є група кримінальних справ, які, на жаль, не розкриті. Але одним словом тільки через ці кримінальні справи перекреслити всю роботу органів прокуратури, це неправильно", - відзначив він.

"І взагалі, я не поділяю кримінальні справи, може, мене хтось і дорікне, правий я чи неправий, на резонансні і не резонансні кримінальні справи. Чим відрізняється убивство бабусі від убивства іншої особи, що займає певну посаду в державному апараті і так далі? Нічим!", - сказав Медведько.

За його словами, "за 11 місяців слідчими прокуратури закінчено більш 20 тисяч кримінальних справ".

"Направили в суд справу по хабарі в 580 тис. доларів, і вчора, до речі, винесено вирок по цій справі – 8 років позбавлення волі... На підході ще чотири кримінальні справи, де суми мільйонні – до 70 мільйонів по кожній кримінальній справі... Справи по кримських митницях, де збитки теж мільйонні, хабарі півтора мільйони, теж справа в суді", - відзначив генпрокурор.

"Не хочу коментувати здібності органів прокуратури. Я говорю, що органи прокуратури багато чого роблять і розслідують цікаві і складні кримінальні справи, і направляють їх до суду", - сказав Медведько.

Остров

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування