Мороз вирішив, що це "Наша Україна" примусила Тарасюка піти

П'ятниця, 15 грудня 2006, 20:30

Спікер Олександр Мороз вважає, що "Наша Україна" сама винна у тому, що Верховна Рада звільнила Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

За його словами, антикризова коаліція пропонувала "Нашій Україні" "третину складу Кабінету міністрів" у разі її входження до коаліції.

"Ми пропонували, беріть на себе відповідальність, входьте до ширшої коаліції... Ви написали заяви під політичним тиском, аби вийти, щоб будувати на конфронтаційній основі взаємини між інститутами влади", - сказав Мороз в інтерв’ю телеканалу "Рада".

"А тепер це виставляється, як претензія до парламенту, що звільнили міністрів. Та ви ж примусили це робити, примусили Тарасюка заявити, що він в радикальній опозиції до Кабінету міністрів. Як же він може бути у складі Кабінету міністрів, якщо він у радикальній опозиції до нього? Це елементарщина, про яку навіть говорити не варто", - додав він.

Тому, на думку Мороза, щодо Тарасюка парламентом були зроблені "абсолютно доцільні кроки".

Водночас на питання про можливе звільнення з посади міністра оборони Анатолія Гриценка, спікер зазначив, що йому не відомо, чи зареєстрована у парламенті відповідна постанова.

"За постанову я поки сказати не можу, висновків з цього приводу немає відносно долі міністра оборони", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...