Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі не погодяться на "абсурдні" компроміси з Ющенком

Субота, 16 грудня 2006, 10:57

Міністр фінансів Микола Азаров заявляє, що уряд не погодиться з "необґрунтованими" змінами до бюджету.

"Абсолютно абсурдні ідеї, які бюджет розвитку перетворюють на бюджет проїдання, приведуть нашу економіку до краху. Тому ніколи уряд не погодиться зі зміною ідеології бюджету", - сказав Азаров.

За його словами, уряд дуже відповідально поставився до визначення соціальних орієнтирів у бюджеті на 2007 рік, принципово і незворотньо обравши ідеологію соціального бюджету розвитку.

Тому уряд, який відповідатиме за виконання цього бюджету, за реалізацію зобов’язань перед людьми, не має права погоджуватись з необгрунтованими, невиваженими змінами.

Азаров запевнив, що до бюджету 2007 року закладено не нижчі соціальні стандарти, ніж до бюджетів 2005 і 2006 років.

У заяві мінфіну, розповсюдженій у суботу, наголошується, що до цих бюджетів президент Віктор Ющенко "не тільки не застосовував права вето, а й взагалі не висловлював претензій".

Азаров нагадав, що прожитковий мінімум для непрацездатних громадян 2005 року становив 332 гривні, і уряд жодного разу не переглядав його, незважаючи на те, що інфляція за рік склала майже 13%.

"Тобто, абсолютне зниження темпів зростання прожиткового мінімуму складало 13%, і це нікого – ні президента, ні уряд, ні тодішню більшість у парламенті – не турбувало", - наголосив Азаров.

За його словами, за два попередніх роки влада заклала зростання прожиткового мінімуму лише на 8% - за інфляції 13% у 2005 році та 8,7% за десять місяців 2006 року – тобто, заклала від’ємне значення темпів росту прожиткового мінімуму. "І знову абсолютно нікого це не обходило", - підкреслив міністр.

Він наголосив, що у бюджеті на 2007 рік уже з 1 січня передбачене збільшення прожиткового мінімуму для непрацездатних до 380 гривень і до 395 гривень з 1 жовтня. Таким чином, показник прожиткового мінімуму збільшується на 8,1%, темпами, які випереджають інфляцію, що визначена на рівні 7,5%.

Азаров заявив, що вперше за останні роки ми матимемо не падіння, а позитивне значення зростання прожиткового мінімуму, матимемо ріст, не знищений інфляцією. "Це сухі цифри. Це правда. Все інше – спекуляції", - констатував міністр.

Разом з тим, лідер Компартії Петро Симоненко за підсумками зустрічі з президентом заявив, що Ющенко показує нездатність формувати державну політику в економіці, і антикризова коаліція повинна взяти на себе відповідальність за прийняття рішень по бюджету.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування