Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму влаштували "референдум" на транспортних зупинках

Субота, 16 грудня 2006, 12:53

У Криму в суботу проходить "народний референдум", організований республіканською організацією Компартії, щодо вступу України до НАТО.

До бюлетенів включене питання "Чи згодні ви з політичним курсом президента України Віктора Ющенка на вступ України до НАТО?".

За даними організаторів, в автономії працюють 1200 "виборчих дільниць", з них 44 - у Сімферополі.

Найбільша активність людей виявляється на "дільниці" на площі імені Леніна в Сімферополі. Дільниці також обладнані на кінцевих зупинках громадського транспорту, пішохідних вулицях, біля шкіл.

Як передає "Інтерфакс-Україна", бюлетені видаються без пред'явлення будь-яких документів, дозволяється брати кілька бюлетенів, голосувати за інших людей, яких включають у "списки виборців".

Лідер кримських комуністів Леонід Грач проголосував на площі імені Леніна о 12.00. "Наш кримський приклад заразливий і гідний наслідування. Політична ескалація, яка зараз відбувається в Криму, буде набирати обороти і ми доможемося проведення всеукраїнського результативного референдуму", - сказав він.

У Сімферополі також пройшов мітинг місцевої організації СДПУ(о) на підтримку цієї акції, у якому взяли участь близько 500 чоловік.

У той же час, голова Центвиборчкому Ярослав Давидович розцінює проведення в Криму так званого "народного референдуму" щодо вступу України в НАТО як політичну акцію.

"Це - не референдум - це політична акція під назвою "референдум", - заявив він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у суботу.

Глава ЦВК підкреслив, що дана політична акція "не узгоджується ні з законом про референдум, ні з чим іншим".

Він підкреслив, що ця акція "ніякого правового навантаження не несе". Давидович також відзначив, що місцева влада (у Криму) не приймала ніякого рішення про проведення такого референдуму.

"Я вчора увечері розмовляв із Гриценком (Анатолій Гриценко - голова Верховної Ради Криму) - він категорично проти (проведення такої акції). Розмовляв також з керівниками цього заходу", - сказав Давидович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування