Ющенко наказав Цушку більше радитися

Субота, 16 грудня 2006, 13:33

Президент Віктор Ющенко вважає незадовільним рівень взаємодії місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних органів.

Про це йдеться в його указі про заходи щодо зміцнення правопорядку і посилення взаємодії місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних органів, оприлюдненому прес-службою президента в суботу.

Згідно з указом, низький рівень взаємодії "негативно впливає на стан законності і правопорядку в державі, додержання прав і свобод громадян".

Кабінету міністрів доручено затвердити заходи щодо вдосконалення взаємодії місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних органів, передбачивши запровадження у практику роботи місцевих держадміністрацій та правоохоронних органів проведення спільних засідань їх колегій і нарад з питань боротьби зі злочинністю.

Також президент вимагає забезпечити постійний моніторинг впливу процесів, що відбуваються в суспільстві, на стан громадського порядку і вжиття заходів до запобігання та нейтралізації негативних тенденцій у цій сфері.

Кабмін повинен також визначити порядок інформування населення про факти порушень прав громадян з боку правоохоронних органів та про заходи реагування на такі порушення, а також вирішити питання щодо фінансування програм профілактики злочинності.

Контроль за виконанням указу покладено на секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування