У Ющенка зробили роботу Азарова

Субота, 16 грудня 2006, 20:21

Секретаріат президента провів експертні розрахунки щодо можливих варіантів фінансування пропозицій президента до держбюджету на 2007 рік та розрахунки прожиткового мінімуму.

Як повідомляє прес-служба глави держави, фахівці Секретаріату здійснили їх самостійно, оскільки міністерство фінансів, "незважаючи на неодноразові прохання", так і не надало цих розрахунків.

Компромісний варіант розрахунків Секретаріату передбачає мінімальні додаткові видатки та мінімальний перерозподіл видатків в сумі 0,8 млрд. гривень, затверджених у бюджеті 2007 року.

Так, додаткові мінімальні видатки, за експертними оцінками, можуть скласти на виплату підвищеного розміру мінімальної пенсії за віком 2,8 млрд. грн., а також на підвищення стипендій та соціальних допомог – 0,3 млрд. грн., на усунення диспропорцій у грошовому забезпеченні військовослужбовців – 0,5 млрд. грн., на підвищення мінімального розміру заробітної плати – 2,6 млрд. гривень.

Говорячи про джерела фінансування цих видатків, Секретаріат зазначає, що у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, як свідчить статистика минулих років, збільшуються видатки на оплату праці працівників підприємств, установ і організацій. Це призводить до збільшення доходів Пенсійного фонду та надходжень від податку на доходи фізичних осіб.

"За експертними оцінками, доходи Пенсійного фонду зростуть на суму майже 3,5 млрд. грн., а доходи бюджету – близько 1,4 млрд. гривень", - вважають у Секретаріаті.

Крім того, при збільшенні розмірів пенсій і мінімальної заробітної плати збільшаться доходи громадян, що призведе до зменшення видатків бюджету на субсидії. За експертними оцінками, економія може скласти близько 0,5 млрд. гривень.

Решту у 0,8 млрд. грн. (6,5 – 3,5 – 1,4 – 0,5) можна профінансувати за рахунок перерозподілу видатків бюджету, врахованих у Бюджеті 2007 року, та скороченням непершочергових його видатків.

Серед них Секретаріат називає витрати, передбачені на створення недержавного пенсійного фонду у сумі 200 млн. грн., на реконструкцію аеропортів у Донецьку та Борисполі, які є госпрозрахунковими підприємствами, у сумі 290 млн. грн., скорочення на 100 млн. грн. витрат, передбачених Мінфіну на інформатизацію, понад 10 млн. грн. внаслідок запровадження обмеження на максимальний розмір пенсій для народних депутатів.

"У Секретаріаті президента розуміють, що зазначені розрахунки є експертними, які можуть у незначних сумах відхилятися як по видатках, так і доходах. Такі ризики можна буде покрити, врахувавши у бюджеті 2007 року додаткові доходи у зв’язку з необхідністю уточнення макропоказників", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про приступ епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
12:08
ФОТОПереяславський пес Хатіко знайшов люблячу родину та отримав нову кличку
11:49
фотоВійськовий "продав" ухилянту місце в делегації для виїзду за кордон
11:49
Росіяни скидали вибухівку з дронів: поранили жителя Берислава
11:48
відеоКадиров на тлі повідомлення про важку хворобу показав себе у спортзалі
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
Усі новини...