Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа вирішила розібратися з Медведьком радикальними методами

Неділя, 17 грудня 2006, 14:24

Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг називає основними проблемами України поширення ВІЛ/СНІД, корупцію сиcтеми правосуддя і ксенофобію.

Про це він заявив під час прес-конференції у неділю Києві, присвяченій результатам візиту комісара ЄС до України.

Хаммарберг сказав, що відвідав Київ, Львів та Одесу, де ознайомився з ситуацією у сфері дотримання прав людини.

Результати цього візиту, за його словами, будуть представлені у звіті Комітету з прав людини РЄ у квітні наступного року. Як сказав Хаммарберг, до цього документу також ввійдуть рекомендації, які комітет розробить для України з урахуванням досвіду інших країн. Звіт буде направлений до Кабінету міністрів РЄ.

Однією з основних проблем України комісар ЄС назвав захист прав ВІЛ-інфікованих. За його словами, статистичні дані про поширення ВІЛ/СНІД викликають занепокоєння у РЄ.

Другою проблемою комісар РЄ назвав корумпованість системи правосуддя і обмеження прав ув'язнених у Україні. Він сказав, що відвідав багато установ міністерства внутрішніх справ, суди, установи виконання покарань.

"На нашу думку, існують дуже великі проблеми, зокрема, з функціями і роллю прокуратури України", - сказав Хаммарберг, додавши, що органи прокуратури України здійснюють як слідство, так і функції нагляду.

"Мандат, на основі якого діє прокуратура України, набагато ширший, ніж у багатьох країнах, а то й в усіх країнах Європи... З цією проблемою треба розбиратися радикальними методами", - заявив він.

Комісар РЄ також відзначив наявність жорстокого поводження і тортур стосовно ув'язнених.

Хаммарберг підкреслив необхідність розв'язання проблеми корумпованості судів для забезпечення довіри громадян до системи правосуддя. У той же час, за його словами, однією з причин цих проблем є недостатнє фінансування системи правосуддя.

Третьою проблемою комісар РЄ назвав прояви ксенофобії. За його словами, в Україні почастішали випадки злочинів і ксенофобських висловлювань, і також знизилася терпимість до мігрантів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування