Чорноморський флот з Криму раніше строку не виведуть

Понеділок, 18 грудня 2006, 09:21

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк заявляє, що Чорноморський флот Росії може перебувати на території України до 2017 року.

Про це Тарасюк розповів в інтерв'ю газеті "Известия в Украине, опублікованому в понеділок.

"У підсумку візиту (Путіна в Україну) має запрацювати новий інструмент взаємодії Москви і Києва — міждержавна комісія з комітетами, підкомітетами й окремою підкомісією по Чорноморському флоті", - розповів Тарасюк.

"Вона підготує рекомендації, а не категоричні заяви щодо флоту. Відповідно до двостороннього "великого договору", Чорноморський флот може перебувати в Україні до 2017 року", - додав він.

Відповідаючи на питання про думку оточення Ющенка, що після його звільнення Україна припинить рух убік НАТО і Євросоюзу і повернеться до Росії Тарасюк сказав:

"Зовнішньополітичні пріоритети визначає президент. Указ, яким він підтвердив мої повноваження, свідчить: наші орієнтири залишаться незмінними".

"Але заяви представників уряду ставлять зовнішньополітичні цілі України під сумнів. НАТО і ЄС не вважають співробітництво з Росією перешкодою для зближення з Заходом. Ці організації зацікавлені в добросусідстві Києва і Москви", - сказав Тарасюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування