Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Торгівлю органами дітей придумала пенсіонерка?

Понеділок, 18 грудня 2006, 09:28

Прес-служба Генпрокуратури спростовує заяви екс-слідчого генпрокуратури Ірини Богомолової про торгівлю стовбурними клітками в Україні.

"Усе це абсолютно не відповідає дійсності", - заявили в понеділок агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генпрокуратури.

У прес-службі також повідомили, що слідчий Богомолова знаходиться на пенсії з травня 2006 року і ніякого відношення до даної справи вже не має.

У Міністерстві охорони здоров'я також спростували інформацію про використання органів немовлят із метою одержання стовбурних клітин.

Зокрема, Координаційний центр трансплантації органів заявив про відсутність сенсу у використанні органів немовлят із метою трансплантації, оскільки незрілі органи не можна використовувати для пересадження дорослій людині через їхню функціональну неповноцінність.

Раніше Богомолова в інтерв’ю британській газеті Sunday Telegraph заявила, що торгівля стовбурними клітинами є реальністю в Україні.

Слідчий вважає, що її усунули від розслідування справи за підозрою у вбивстві немовлят в українських пологових будинках, оскільки вона наблизилася до розкриття.

Богомолова заявила, що розслідувала звинувачення жінок, які запевняли, наче їхніх дітей було забрано в пологовому будинку відразу після народження. Її усунули від справи, коли вона зажадала розширення слідства на всі пологові будинки України.

Вона підозрює існування корупції в цій ділянці, що веде до найвищих ешелонів влади.

"Вагітні жінки, зокрема сільські, є дуже незахищеними в цьому. Адже вони вірять в усе, що їм кажуть лікарі. У них легко забрати немовля, а тоді сказати, що воно померло, або було мертвонародженим через якісь ускладнення", - цитує британський часопис слідчого генеральної прокуратури.

У лютому до України вирушать представники Ради Європи для свого розслідування цієї справи.

Німецька хвиля, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування