Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не подобається, що їдять Ющенко і Янукович на сніданок

Понеділок, 18 грудня 2006, 11:53

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко має намір ініціювати подолання кризи між гілками влади, що виникла в умовах дії нової Конституції.

Про це Тимошенко сказала на брифінгу після погоджувальної ради в понеділок.

За її словами, опозиція прийняла рішення взяти участь у подоланні кризи, оскільки влада, на її думку, самотужки не може цього вирішити.

"Ми відчуваємо, що по кожному пункту життя країни народжуються дві непримиренні концепції, неспроможні до спільного існування", - зазначила вона.

"Тому опозиція хоче взяти на себе специфічну для опозиції функцію – бути ініціатором врегулювання цієї політичної кризи і налагодження нарешті стабільності в нашій країні", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, на погоджувальній раді БЮТ запропонував спікеру парламенту Олександру Морозу провести закрите засідання керівників держави, на якому "опозиція готова надати свій алгоритм подолання кризи".

Також Тимошенко висловила думку, що Мороз погодився на скликання такого засідання.

Лідер БЮТ також заявила, що опозиція запропонує президенту долучитися "до цього певного круглого столу, щоб президент міг послухати парламент і також стати на позиції доброї волі щодо врегулювання кризи".

"Ми пропонуємо президенту невідкладно скликати з цим порядком денним Раду національної безпеки й оборони. Нам дивно, що в такий критичний час РНБО не працює над урегулюванням цих очевидних для всього світу конфліктів", - сказала вона.

Крім того Тимошенко висловила бажання, "щоб і прем’єр Янукович, який не може дати ради сьогодні і не може налагодити спокій, маючи найбільше повноважень, щоб він також долучився до всіх цих переговорних процесів і був безпосереднім учасником політичної групи, яка буде врегульовувати політичну кризу".

Тимошенко також вважає, що для кризи існує дві причини. "Перша – це незбалансована, нашвидкуруч прийнята Конституція. А друга – абсолютно суб’єктивне позиціювання президента та прем’єра країни, які не врегульовують цю кризу, а навпаки роблять її вибухонебезпечною"

"Ми не можемо допустити, щоб два найвищих керівника країни практично з'їдали на сніданок, обід та вечерю авторитет країни в світі, стабільність, віру людей в цю стабільність. Така безвідповідальність в країні сьогодні викликає в опозиції дуже й дуже велику стурбованість", - зазначила вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування