Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко і депутати не можуть домовитися через Донецький аеропорт і Мистецький арсенал

Понеділок, 18 грудня 2006, 12:12

Верховна Рада не зможе подолати вето на бюджет, якщо не будуть враховані пропозиції президента, або не буде знайдений компроміс з цього питання.

Про це після завершення погоджувальної ради парламенту у понеділок заявив голова комітету з питань фінансів та банківської діяльності Петро Порошенко.

"Якщо пропозиції президента не врахують або не буде знайдений компроміс, про який у п’ятницю після засідання РНБО говорив президент і представники коаліції, то шансів на подолання вето президента у Верховної Ради не існує", - сказав він.

Порошенко зазначив, що президент направив свої пропозиції до бюджетного комітету разом із розрахунками.

"Ці розрахунки переконливо свідчать, що сума додаткових коштів на соціальні видатки коливається в межах 800 мільйонів гривень, які можна легко знайти", - сказав він.

Депутат також повідомив, що у понеділок на другу половину дня заплановане засідання бюджетного комітету, у якому братимуть участь і представники секретаріату президента.

Водночас Порошенко сказав, що не розуміє, як за такий короткий час можна "знайти якесь рішення".

"Уявіть собі, що немає ані порівняльних таблиць, ані рішення комітету, а завтра цей проект бюджету уже буде виноситись на голосування...", - сказав він.

Водночас голова бюджетного комітету Володимир Макєєнко висловив упевненість, що під час засідання комітету буде знайдено рішення, яке задовольнить усіх.

"Думаю, що ми домовимося ближче до півночі, і на завтра винесемо доопрацьований матеріал", - сказав він.

Макєєнко також повідомив, що до бюджетного комітету надійшли пропозиції і розрахунки секретаріату, але вони, за його словами, "не перекривають" запропоновані видатки.

"Пропонується скоротити видатки на інформатизацію – це приблизно 100 мільйонів, видатки на Донецький аеропорт – теж приблизно 140 мільйонів. Всього ж пропонується скоротити на суму не більше 400 мільйонів. Це не та база", - додав він.

"Давайте будемо відвертими, в мене є інші цифри. Мистецький арсенал потребує 75 мільйонів, "Золота підкова" – 25 мільйонів, центр Батурин – 10 мільйонів. І цей список можна продовжувати. Якщо вже знімати, то з усіх боків", - сказав Макєєнко.

Водночас він висловив сподівання, що у вівторок під час голосування по бюджету "переможе здоровий глузд", і вето буде подолано, "адже нікому не потрібно переносити бюджетний процес в політичну площину".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування