Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пригрозила Єврокомісією через Карпачову

Понеділок, 18 грудня 2006, 12:33

Опозиція підтримує кандидатуру правозахисника Євгена Захарова на посаду уповноваженого з прав людини.

Про це на брифінгу в понеділок сказала лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Наша команда підтримує Євгена Захарова, тому що це є представник абсолютно неполітичної партії, це є представник правозахисних організацій, член Гельсінської спілки. Це є достойна людина, якій можна дійсно довірити цей напрямок", - зазначила Тимошенко.

За її словами, Захаров ніколи не був членом жодної партії, і тому має право претендувати на посаду омбудсмена, оскільки кандидатура депутата від Партії регіонів Ніни Карпачової, за словами Тимошенко, на цю посаду неприйнятна через членство в партії.

Тимошенко зазначила, що у світовій практиці не існує прикладів, коли на посаду омбудсмена призначається людина, що належить до однієї з політичних сил країни. За її словами, на ситуацію в Україні звернули увагу в Єврокомісії.

"Якщо дійсно ця влада хоче хоч якісь параметри європейських цінностей тримати, то потрібно терміново замінити кандидатуру Карпачової на іншу кандидатуру, яка не поєднується у свідомості людей з владою однієї політичної команди", - зазначила Тимошенко.

"Це мусить бути людина від правозахисних організацій в системі. Яка дозволить в майбутньому уповноваженому з прав людини не слугувати владі, а власне постати проти влади, яка іноді є головним порушником прав людини", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування