Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр Януковича хоче показати Ющенку позицію

Понеділок, 18 грудня 2006, 13:00

Міністр юстиції Олександр Лавринович не виключає, що урядовий законопроект про Кабінет міністрів може бути ветований президентом.

"З великою імовірністю можу сказати, що вето на Закон "Про Кабінет Міністрів України" буде накладено", - відзначив міністр в інтерв'ю журналові "Профіль".

На питання, чи не доцільніше виробити компромісний документ на основі урядового і президентського, Лавринович відповів: "Робити те, що нічого не регулює, нікому не потрібно".

"Це все одно, що одночасно рухатися на південь і на захід. У згаданих двох документах закладаються діаметрально протилежні принципи. В одному уряд визначається як вищий орган виконавчої влади. В іншому КМ — один з органів при президенті, його норми спрямовані на ревізію конституційних змін", - заявив міністр.

На питання, який сенс тоді ухвалювати закон, який буде черговий раз ветовано, Лавринович сказав: "Зміст тільки в тому, щоб була ясність позицій".

"І друге — в Україні може знайтися 300 депутатів, які зрозуміють, що існування двох керівних центрів виконавчої влади руйнівно для України", - додав він.

При цьому він нагадав, що той варіант законопроекту про Кабінет міністрів, який пройшов перше читання, розроблявся декількома урядами і депутатами, і на ньому стоять підписи Єханурова, Головатого, Зварича, за винятком декількох статей.

"Внесені істотні поправки, але вони стосуються декількох моментів: члени уряду не повинні використовуватися як консультанти і помічники у консультативних органах президента, і вони не можуть бути членами консультативних і дорадчих органів при президенті України", - відзначив Лавринович.

"Це, мабуть, основне. Але президентові не потрібен такий закон про Кабінет міністрів, він хоче мати можливість керувати виконавчою владою в повному обсязі", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...