Мартинюк вирішив, що закону про опозицію нема у жодній країні світу

Понеділок, 18 грудня 2006, 13:46

У вівторок у Верховній Раді буде розглядатися закон про опозицію, заявляє віце-спікер Адам Мартинюк.

"Закон про опозицію буде розглядатися, але гарантувати, що він буде ухвалений, ніхто не може. Бо далеко не всі, хто входять сьогодні до опозиції, підтримують цей законопроект і готові за нього голосувати", - сказав він на прес-конференції у понеділок.

Мартинюк також зазначив, що, "якщо бути щирим", законопроект у його нинішньому вигляді не відповідає потребам опозиції і завданням, які стоять перед нею.

"Давайте поміркуємо: було б непогано, якби опозиція могла очолювати рахункову палату і якби опозиції належала посада уповноваженого з прав людини. Але ж виникає наступне питання: уповноважений з прав людини, як і голова рахункової палати, обираються 226 голосами. А хто це забезпечить?", - спитав він.

За словами віце-спікера, взаємовідносини між владою і опозицією дійсно треба врегулювати, але, на його переконання, потрібно ухвалити не окремий закон, а просто дописати відповідний розділ до регламенту Верховної Ради.

"Тим більше, що закону про опозицію немає у жодній державі. Хоча Юлія Володимирівна і розповідає, що кожна демократична держава живе з законом про опозицією, але це неправда", - сказав він.

Мартинюк також додав, що під час погоджувальної ради були пропозиції перенести розгляд закону про опозицію.

"Але голова Верховної Ради і я наполягли, щоб його розглядати, бо тут більше спекуляцій, ніж розгляду", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...