Янукович образився на секретаріат Ющенка, який не працює

Понеділок, 18 грудня 2006, 14:03

Прем'єр-міністр Віктор Янукович відзначає, що секретаріат президента не бере участі у доопрацюванні закону про Держбюджет на 2007 рік.

"На жаль, у ці вихідні дні Міністерство фінансів працювало без участі співробітників секретаріату президента", - сказав Янукович в інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві.

Він знову відзначив, що при розгляді питання про держбюджет на майбутній рік використовуються популістські підходи.

"Бюджет потрібно обговорювати спочатку не в ЗМІ, не в публічній сфері, його потрібно обговорювати в робочому порядку", - сказав Янукович.

Він відзначив, що з початку роботи уряду над бюджетом із серпня 2006 року не відбулося жодної зустрічі представників секретаріату президента, глави держави з урядом або бюджетним парламентським комітетом з цього питання.

"Потрібно змінювати підходи. Ми будемо відходити від практики популізму", - сказав Янукович.

"Я не хотів би, щоб ми будували нашу політику на тому, хто більше любить українських громадян - я хотів би, щоб ми робили конкретну роботу, а громадяни це відчували", - додав прем'єр.

У п'ятницю, 15 грудня, за підсумками зустрічі з представниками антикризової коаліції, уряду і парламенту, президент Віктор Ющенко заявляв, що між секретаріатом президента і Мінфіном досягнута домовленість про те, що будуть проведені робочі консультації, щоб у найближчі день-два знайти взаєморозуміння з бюджетних питань.

Верховна Рада України вже приймала Держбюджет-2007 6 грудня, однак президент ветував його. 15 грудня парламент не зміг перебороти президентське вето і направив закон про Держбюджет-2007 на доробку.

Як очікується, Верховна Рада розгляне фінансовий основний документ країни на наступний рік 19 грудня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування