Янукович похвалив себе і набудував планів на декілька років

Понеділок, 18 грудня 2006, 14:38

Прем'єр Віктор Янукович стверджує, що за час діяльності його уряду (серпень-листопад 2006 року) зростання ВВП склало 8,3%.

Про це Янукович заявив у понеділок у ході виступу на засіданні Ради Федерації профспілок України, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Починаючи з серпня, економіка України росте. За останні 4 місяці, без грудня, зростання ВВП склало 8,3% проти рівня минулого року - 2% на цей же період", - сказав Янукович.

"У нас є всі підстави думати, що у 2007 році нам вдасться підготувати економіку таким чином, щоб вона росла не менш ніж на 6,5%. Це мінімальний прогноз, від якого ми будемо відштовхуватися", - додав він.

Прем'єр також підкреслив, що 2007 рік стане роком інноваційно-інвестиційного розвитку економіки.

"Бюджет на 2007 рік – це бюджет розвитку. Ми значно знизимо навантаження на товаровиробника. У 2007 році тиск на товаровиробника знизиться приблизно на 4-4,5%", - сказав він.

За словами Януковича, у 2008 році планується у порівнянні з 2006 роком знизити на 8% - до 26-26,5%.

"Це дасть можливість підприємствам збільшити рівень власних інвестиційних ресурсів. А якщо підприємство має власні інвестиційні ресурси, то з'являється можливість значного збільшення рівня зарплати", - пояснив він.

Янукович також повідомив, що уряд буде наполягати на збільшенні зарплати на всіх підприємствах незалежно від форми їхньої власності.

"Ми будемо ставити перед підприємствами задачу по збільшенню частки зарплати в структурі собівартості продукції", - відзначив глава уряду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування