Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко і Тарасюк знову стануть одним цілим

Понеділок, 18 грудня 2006, 15:27

20 грудня лідери УНП Юрій Костенко та Народного руху Борис Тарасюк мають намір підписати Декларацію про відновлення організаційної єдності УНП та НРУ.

Як повідомили у прес-службі УНП, документ передбачатиме, зокрема, створення спільної Ради у складі 12 осіб, рішення якої прийматимуться консенсусом.

Також документ передбачатиме проведення спільних засідань керівних органів партій не рідше одного разу на місяць, а також спільних дій в усіх представницьких органах влади.

Документ вже парафували повноважні представники УНП та НРУ Богдан Соколовський та В`ячеслав Коваль, а також схвалив 16 грудня Центральний провід УНП.

УНП та НРУ цією Декларацією мають намір також звернутися до всіх національно-демократичних сил з пропозицією "сприяти об`єднанню в єдині депутатські фракції в органах місцевої влади" та "об`єднати зусилля для спільної участі в наступних президентських, парламентських та місцевих виборах".

Водночас голова УНП Юрій Костенко вважає, що "зараз президент зробив би велику послугу демократії, якби вніс законопроект про зміни до закону про політичні партії".

Як відомо, нинішня версія закону не передбачає об`єднання політичних партій, а тому зараз можна лише створити нову партію з одночасним саморозпуском тих, хто об`єднується.

УНП та НРУ ведуть переговори про об`єднання з кінця 2000 року. За цей час було підписано кілька документів, в тому числі й попередником Тарасюка на посаді голови НРУ Геннадієм Удовенком, а також проведено І-й етап об`єднавчого з`їзду.

Раніше 22 листопада президент Віктор Ющенко обговорив з міністром закордонних справ, головою НРУ Тарасюком і головою УНП Юрієм Костенком шляхи об`єднання патріотично-демократичних сил правого спрямування, зокрема можливого злиття УНП і НРУ.

Зустріч відбулася на прохання лідерів обох партій. 10 грудня Тарасюк не виключив об’єднання в перспективі НРУ, УНП і Українською республіканською партією "Собор".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування