Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вже наївся влади, а в Ющенка і Януковича немає бажання

Понеділок, 18 грудня 2006, 17:18

Колишній президент Леонід Кучма відзначає, що не бачить бажання шукати взаєморозуміння з боку представників різних гілок влади в Україні.

Відповідаючи на питання журналістів, Кучма сказав: "Те, що є сьогодні якісь непорозуміння - сідайте - президент, прем'єр, Кабінет міністрів, коаліція... - і шукайте компроміс... А сьогодні я не бачу такого бажання".

Коментуючи розбіжності між президентом Ющенком, більшістю й урядом щодо закону про бюджет, Кучма відзначив: "Небажання йти назустріч один одному призводить до таких казусів, і виходу я сьогодні не бачу".

Він також заявив про те, що це питання використовується в політичних цілях.

На думку Кучми, проведення дострокових парламентських виборів в Україні не вирішить проблеми, тому що розстановка сил у Верховній Раді не зміниться.

"Я категорично проти (проведення дострокових парламентських виборів) і той, хто за це агітує, він думає тільки про себе, про своє місце у владних структурах", - заявив екс-президент.

У той же час він висловив сумнів щодо того, що Конституційний суд може скасувати політичну реформу. "Конституційний суд - це тільки побажання, юридичної сили сказати, що ця Конституція не діє, а діє стара, нема", - сказав Кучма.

У той же час екс-президент погодився з твердженням про недосконалість політреформи:
"Так, вона може якоюсь мірою недосконала. Це можна поправити через закон, а можна якісь зміни потім спокійно внести в Конституцію".

Коментуючи на прохання журналістів зовнішню політику України, екс-президент відзначив, що головним стратегічно пріоритетом є європейська інтеграція.

"Але ми повинні не з протягненою рукою туди йти, а йти державою, з інституціями відповідними і розвиненою економікою", - підкреслив Кучма.

Він також висловився категорично проти членства України в Північноатлантичному альянсі: "Ні, я сьогодні категорично проти цього. Я - за саме-найширше співробітництво з НАТО".

Екс-президент категорично відкинув можливість своєї участі в політичному житті країни.

"Ні, в жодному разі. Я цього наївся", - сказав Кучма. Колишній глава держави нагадав журналістам про те, "що відбувалося навколо його прізвища".

"Не дай Боже, пережити комусь... усе це було наносне..., неправда... - у такий політикум мені повертатися зовсім не хочеться. Тим більше, що я бачу, що нічого не міняється, а навпаки, стає гірше", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування