Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович руйнує імідж України звільненням Тарасюка

Понеділок, 18 грудня 2006, 19:35

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський відзначає, що розбіжності між гілками влади в Україні бачать у Європейському Союзі, і ці розбіжності завдають шкоди міжнародному іміджу України.

Про це Кваснєвський заявив в інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві, відповідаючи на питання про те, як відображаються розбіжності між українським президентом і урядом на зовнішній політиці країни.

"Не вистачає гарного співробітництва між президентом, урядом і парламентом", - сказав Кваснєвський, додавши, що одночасно в Європі відбувається ослаблення "проукраїнських позицій".

Відповідаючи на питання про те, чи видні з боку розбіжності у внутрішній політиці України, екс-президент Польщі сказав:

"Дуже видні, ще і тому що вони, по-перше, не зрозумілі (для Євросоюзу)".

"Якщо світ одержуватиме інформацію про те, що міністр закордонних справ звільнений, але насправді він не звільнений, і що його не пускають на засідання Кабінету міністрів, - звичайно, це речі, що руйнують образ України, і вони не потрібні", - сказав Кваснєвський.

Він відзначив необхідність співробітництва президента Віктора Ющенко і прем'єра Віктора Януковича на благо інтересів України.

"Адже тут мова йде не про їхні амбіції... Якщо вони хочуть показати Україну готовою до дійсної інтеграції в ЄС, потрібно домовитися", - підкреслив екс-президент Польщі.

У той же час, на його думку, Євросоюз має дати Україні чітку перспективу членства в цій структурі. "Ця мета повинна бути чітко визначена для українців, інакше буде така ситуація, що росіяни називають "коливання", - додав Кваснєвський.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...