Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРЕЗИДЕНТУ БУДУТЬ РАДИТИ НЕ ПІДПИСУВАТИ БЮДЖЕТ

Вівторок, 19 грудня 2006, 12:46

Перший заступник голови секретаріату президента Арсеній Яценюк буде радити президенту не підписувати доопрацьований закон про Держбюджет-2007, за який у вівторок проголосувала Верховна Рада.

Про це він заявив у кулуарах парламенту.

"Президентом зроблене все, ми знайшли гроші і президент навіть був готовий відмовитися від "Мистецького Арсеналу" та інших культурологічних освітніх проектів", - зазначив Яценюк.

Однак, за його словами, "адекватної реакції" з боку парламенту не було: "Усі спроби перерахувати бюджет, а на це потрібно всього на всього п'ять днів, не були зреалізовані".

Таким чином зараз, на думку Яценюка, у парламенті здійснюється "силовий сценарій - депутати запропонували таку редакцію бюджету, яка не є прийнятною в першу чергу для суспільства".

З огляду на це представник секретаріату наголосив, що він особисто буде доповідати президенту про те, що пропозиції глави держави, які були спрямовані на соціальний захист населення, не були враховані, і такий бюджет "не можна підписувати".

На питання, коли можна чекати на остаточне рішення президента, Яценюк відповів: "Усе залежить від Верховної Ради. Хай направляють цей документ, нам потрібно його побачити і глава держави в найкоротший термін, як це вже було при першому голосуванні по бюджету, буде приймати рішення".

Зі свого боку міністр фінансів Микола Азаров розраховує на те, що президент підпише доопрацьований закон про бюджет.

За його словами, у глави держави немає підстав, щоб не підписувати закон про бюджет, адже "ми врахували 97% поправок президента".

Водночас Азаров висловив думку, що оточення президента може порадити главі держави не підписувати бюджет або накласти на нього вето.

"Під час зустрічі з президентом у мене склалося враження, що він налаштований на компроміс, а один з елементів цього компромісу і є підписання бюджету", - зазначив міністр.

"Те, що зараз відбувається, - це приклад профанації і безвідповідальності, коли хлопці вирішили погратися у війну з власною країною та Кабінетом міністрів. Нічого з цього не вийде", – додав він.

Азаров критично ставиться до розрахунків, які були надані секретаріатом президента щодо джерел фінансування пропозицій глави держави: "Я дуже здивувався, коли з'явилися якісь невідомі мені розрахунки".

"Виникає питання – звідки? Що, у нас у державі немає Держкомстату, Мінекономіки або Кабінету міністрів? Хто відповідальний за ці невідомі розрахунки і в якій країні на основі таких невідомих розрахунків робиться бюджет", - запитав міністр.

Азаров підкреслив, що уряд виходить з реальної практичної площини, а "те, що теоретики шукають–рахують – це їхня справа".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування