Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МНС ЗАСПОКОЮЄ: НА ЧАЕС НІЧОГО НЕ ЗАВАЛИЛОСЯ

Вівторок, 19 грудня 2006, 14:49

Аварій на Чорнобильській АЕС під час і після проведення стабілізаційних робіт на об'єкті "Укриття" не було.

Про це у вівторок заявили в.о. головного інженера Плану здійснення заходів на об'єкті "Укриття" Віктор Філімонов і заступник технічного директора ГСП ЧАЕС по укриттю Володимир Каштанов.

Як підкреслив Філімонов, у суботу, 16 грудня відбулося прийняття частини навантаження балок Б1 і Б2, що тримають трубний накат (опорну конструкцію покрівлі об'єкта "Укриття") на спеціально змонтовані із зовнішньої, західної сторони металоконструкції посилення.

"Ця відповідальна операція була виконана без будь-яких подій і підтвердила найвищий професіоналізм персоналу, що її проводив. Проведення подібних робіт у суботу обумовлено вимогами проекту, зокрема вимогою мінімізації кількості персоналу на проммайданчику ЧАЕС", - відзначив Філімонов.

У той же час Каштанов повідомив, що результати вимірів за фактом проведення робіт були дуже близькі до розрахункових.

"Під час проведення стабілізаційних робіт змін радіаційного фону в локальній зоні і на проммайданчику Чорнобильської АЕС не спостерігалося", - сказав він.

"На даний момент радіаційне тло в районі адміністративно-побутового корпуса ЧАЕС складає в середньому 70 мікрорентген на годину. Радіаційне тло в районі оглядового павільйону об'єкта "Укриття" - 1,4 мілірентген на годину. Контрольовані параметри об'єкта "Укриття" знаходяться в межах, установлених технологічним регламентом. Перевищення контрольних рівнів параметрів стану об'єкта "Укриття" не зафіксовано", - заявив Каштанов.

У вівторок в інтернеті масово поширювалася інформація про те, що завалилася стіна укриття і підвищилося радіаційне тло.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування