Ющенко готовий сісти з Януковичем за математику

Вівторок, 19 грудня 2006, 18:54

Перший заступник голови секретаріату президента Арсеній Яценюк вважає, що для вирішення бюджетного питання необхідна політична воля і заявляє про готовність команди президента до компромісу.

Про це він заявив в ефірі каналу "1+1".

"Закон про бюджет, на жаль, перетворили з класичного економічного документу, який би був спрямований на соціально-економічний розвиток держави, на політичний документ, більш того – на політичне шоу", - зазначив він.

За словами Яценюка, "мова йде про те, що 12 мільйонам пенсіонерів будуть не додавати 26 гривень, що 3,5 мільйонам бюджетників – не будуть додавати до мінімальної зарплати ті кошти, які б дозволили отримати дохід, вищий від інфляції".

"Пропозиція полягає в наступному: або підписуйте те, що є, і отримуйте цей мізер, або не отримуйте нічого - хіба це підхід?", - запитав представник секретаріату.

Він наголосив, що "президент готовий до конструктивної роботи": "Якщо є інші розрахунки, давайте сідати за круглий стіл і таким чином рахувати. Але сьогодні цього не відбувається".

"Ми готові до компромісу, до того, щоб у робочій групі на рівні президента і прем'єра подати остаточні розрахунки. Але для цього потрібна політична воля", - додав представник секретаріату.

На питання про його заяви стосовно того, що він радитиме президенту не підписувати ухвалений у вівторок доопрацьований закон про держбюджет, Яценюк відповів: "Президент самостійно ухвалює ті чи інші рішення".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування