Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича радять пакувати валізи до СОТ не раніше літа

Середа, 20 грудня 2006, 07:53

Міністр економіки Валерій Макуха прогнозує, що Україна стане членом СОТ не раніше середини літа 2007 року.

Про це міністр сказав в інтерв'ю журналістам під час перельоту із Сеулу до Києва, повідомляє УНІАН.

"Навіть якщо ми вирішимо всі технічні питання, залишаться технічні питання з боку СОТ", - зазначив Макуха.

Він також додав, що після завершення всіх необхідних процедур необхідно ще приблизно півроку.

Міністр нагадав, що з понеділка в Женеві проходять неофіційні переговори з основними країнами, "які зацікавлені в цьому процесі".

За його словами, на цих зустрічах обговорюються процеси верифікації документів і проблеми, які залишається вирішити Україні.

Зокрема, це стосується проблеми підтримки сільського господарства, проблеми поставки яловичини й свинини до США, проблеми з обмеженням на вивіз зерна тощо. Міністр наголосив, що є перспективи вирішення цих питань.

На питання, коли Україна закінчить усі узгодження, Макуха сказав, що під час візиту урядової делегації США йшла мова про лютий, але "ми зрозуміли, що та сторона ще недостатньо готова – тобто процедури верифікації будуть довшими, ніж ми розраховуємо".

"Ми розуміємо так, що в середині січня закінчиться процедура верифікації, після цього в лютому відбудеться засідання робочої групи й після цього, десь наприкінці червня-липня – генеральна рада", - підкреслив він.

Міністр також сказав, що якщо сьогоднішні неофіційні переговори не принесуть повного узгодження, то наступний раунд відбудеться в середині січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування