Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк шукатиме захисту у Генпрокуратури

Середа, 20 грудня 2006, 09:44

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк має намір звернутися до Генпрокуратури щодо хуліганських, на його думку, дій з боку депутатів Партії регіонів.

"Я обов'язково подам на них в прокуратуру. В їхніх діях є ознаки злочину", - сказав міністр після того, як його не пустили на засідання Кабміну в середу.

Тарасюк нагадав про рішення Шевченківського райсуду Києва, який призупинив рішення Верховної Ради про його звільнення. На думку міністра, воно є обов'язковим для виконання для всіх громадян України.

На закиди про те, що суд першої інстанції не може скасовувати рішення Верховної Ради, Тарасюк процитував Конституційне роз'яснення з цього приводу:

"Є роз'яснення Конституційного Суду від 8 травня 2003, який підтверджує право звернення до суду першої інстанції щодо питань звільнення або прийняття на роботу посадових осіб, яких призначає президент або Верховної Ради".

Тому, на думку Тарасюка, не пускаючи його до зали засідань Кабміну, депутати Партії регіонів "чинили беззаконня і свавілля".

На питання, чому в такому разі президент його не захистить, міністр відповів, що не вважає за потрібне турбувати президента з приводу виконання своїх службових обов'язків.

У свою чергу член фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук вбачає в інциденті з не допуском міністра закордонних справ Бориса Тарасюка на засідання Кабміну наступ на повноваження президента.

"Дії депутатів виглядають як хуліганські. Я розумію, що Янукович не хоче бачити Тарасюка в Кабінеті міністрів, не розуміючи, що це хоч і коаліційний уряд, але в ньому є міністри, яких подає на призначення президент", - зазначив депутат.

"Я вбачаю в цьому прямий наступ на повноваження президента", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування