Депутати у 101 раз послухали звіт комісії у справі Гонгадзе, яка нічого не розслідувала

Середа, 20 грудня 2006, 10:23

Верховна Рада заслухала і прийняла до відома звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування справи Гонгадзе.

За відповідну постанову проголосувало 289 депутатів. Голосування відбулося після того, як голова комісії Володимир Мойсик зачитав попередній звіт у справі Гонгадзе.

Як сказано у звіті, за три місяці діяльності комісії було проведено дев’ять засідань, на яких заслухані особи, які володіють інформацією щодо розслідування обставин і причин загибелі Гонгадзе та з’ясування причин зволікання у розслідуванні кримінальної справи.

За словами Мойсика, було заслухано генпрокурора Олександра Медведька, двох слідчих Генпрокуратури із числа тих, у провадженні яких раніше знаходилася ця справа, заступника генпрокурора, який здійснював нагляд за розслідуванням.

Свої свідчення Комісії надала Валентина Теличенко, яка представляє інтереси Мирослави Гонгадзе в суді та правоохоронних органах України, а також Андрій Федур, який представляв інтереси матері загиблого журналіста – Лесі Гонгадзе.

"Двічі заслухано Миколу Мельниченка. Крім свідчень, він надав комісії певні матеріали. На засіданні свідчив також Ігор Пилипчук, який особисто знав Георгія і підтримував з ним дружні стосунки", - доповів Мойсик.

Він також повідомив, що у грудні делегація із представників комісії "відвідала у Сполучених Штатах Америки з метою опитування Мирославу Гонгадзе – вдову загиблого журналіста, яка надала вичерпні відповіді на поставлені їй, заздалегідь сформульовані запитання".

Щодо плівок Миколи Мельниченка голова комісії нагадав, що "із 680 годин записів, які знаходяться в Генпрокуратурі, безпосередньо стосуються Гонгадзе не більше 3-х хвилин і лише в декількох епізодах".

Водночас, за його словами, члени комісії висловлюють стурбованість з приводу того, що "у порушення вимог Кримінально-процесуального кодексу слідство у справі досі триває".

"Членами комісії неодноразово висловлювалися застереження з того приводу, що паралельно із судовим розглядом справи триває досудове слідство. Вже рік як справа слухається судом. Попередній розгляд справи відбувся 28 листопада 2005 року, а розгляд справи по суті почався лише на початку січня 2006 року", - сказав Мойсик.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...