"НАША УКРАЇНА" ЗРОБИТЬ З ЯНУКОВИЧЕМ ТЕ, ЩО ВІН ЗРОБИВ З ТАРАСЮКОМ

Середа, 20 грудня 2006, 11:19

Фракція "Наша Україна" ініціюватиме питання дострокової відставки усього складу Кабінету міністрів у зв’язку з постійним порушенням чинного законодавства.

Про це в середу в інтерв’ю журналістам заявив член фракції "Наша Україна" В’ячеслав Кириленко, коментуючи відмову впустити міністра закордонних справ Бориса Тарасюка на засідання уряду.

Він наголосив, що Тарасюк виконує обов’язки міністра закордонних справ згідно з указом президента.

При цьому, за його словами, керівництво зовнішньою діяльністю є прерогативою президента України навіть в умовах дії нової редакції Конституції.

"Якщо міністр бере участь у всіх протокольних заходах, то він має брати участь і у засіданні Кабінету міністрів", - сказав Кириленко.

Депутат зазначив, що у правлячої коаліції не зникає звичка діяти поза законом.

"Ми маємо жорстко реагувати на такі дії, і будемо звертатися до судових інстанцій, але політичним наслідком такої зневаги до інших політичних сил має бути відставка Кабінету міністрів", - сказав Кириленко.

Як відомо, Верховна Рада 1 грудня прийняла постанову про відставку Тарасюка з посади голови МЗС.

Проте Шевченківський районний суд Києва припинив дію ухвали, а президент Віктор Ющенко підписав указ про продовження виконання Тарасюком обов`язків міністра закордонних справ.

У середу Тарасюка вдруге не пустили на засідання Кабміну. Зокрема, депутати від Партії регіонів заблокували вхід міністру.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування