ЛУЦЕНКО СТВОРИВ НАРОДНУ САМООБОРОНУ, ЩОБ БОРОТИСЯ З ТОРМОЗАМИ

Середа, 20 грудня 2006, 11:40

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про створення Громадянського руху народної самооборони.

"Я ініціюю створення громадянського руху народної самооборони. Я не йду в жоден партійний проект. Це об’єднання для членів і не членів партій, для прихожан будь-яких конфесій... Я не планую очолити жодну партію... а провести громадянський мирний рух народної самооборони, який буде протистояти бєспрєдєлу", - сказав Луценко на прес-конференції у середу.

"Я буду займатися активною опозиційною діяльністю. Не тому, що я не можу без революції, а тому що в мене є принципи... Я не буду мовчки спостерігати за реваншем, черговим етапом якого однозначно стане бєспрєдел", - додав він.

За його словами, причиною створення такого об’єднання є "остаточний реванш кучмістів у центральних виконавчих органах влади", який, на його думку, є "доконаним фактом".

"Мова йде про тотальне повернення порядків і соратників пана Кучми. Як кажуть, у світі немає вічного двигуна, зате є вічні тормози, сьогодні ми їх все більше бачимо в органах центральної виконавчої влади", - сказав Луценко.

На думку екс-міністра, зараз очевидною є спроба узурпації влади з боку антикризової коаліції та уряду.

"Узурпатор є не персональний, як колись Кучма, а колективний - антикризова коаліція", - сказав він.

За словами Луценка, яскравим прикладом "тоталітаризму" стала "розправа над інакомислячими міністрами, призначеними за квотою або за домовленістю з президентом".

"Іншим прикладом узурпації влади, яка межує з державним переворотом, є призначення кадрів МВС без узгодження з головнокомандуючим, яким є президент України", - сказав він.

На думку Луценка, план антикризовиків полягає у "демонстративній, з кілками в обличчя людей, реставрації неокучмістської України взірця 1999 або 2000 року".

"Вакуум розуму всмоктує у владу позавчорашнє сміття, і ми бачимо ці обличчя по телевізору", - додав він.

Водночас, на думку Луценка, головною помилкою команди Януковича, є те, що "він з усіх боків оточений Україною, яка стала зовсім іншою".

"Можна зробити Шуфрича міністром, можна навіть попробувати повернути Ківалова-підрахуя у ЦВК, але не можна повернути у стійло український народ, бо він точно не такий, яким був ні у 1999, ні навіть у жовтні 2004 року. Він не хоче знову стати козлами у новоявлених паханів", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування