Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко влаштує акції для відставки уряду і розпуску парламенту

Середа, 20 грудня 2006, 11:45

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про можливість проведення навесні 2007 року масових акцій з метою розпуску парламенту і відставки уряду Віктора Януковича.

"Ми плануємо при потребі провести навесні "Марш справедливості" на підтримку ідей розпуску парламенту і нинішнього уряду. Зараз я бачу чітку програму дій на зиму-весну-2007 року", - сказав Луценко на прес-конференції в середу.

Він зазначив, що "народний рух має допомогти президенту зреалізувати його теоретичну можливість розпуску парламенту, що може з'явитися після розгляду відповідних подань до Конституційного Суду".

Луценко ще раз наголосив, що він організовує громадянський рух, який має вийти за рамки помаранчево-голубого протистояння.

Він висловив бажання, "щоб наступного року у нас були радикальні зміни": "Якщо президент з народної підтримки дасть можливість розпуску парламенту і формування нового уряду, то щоб ми подумали перед тим, як голосувати".

При цьому екс-міністр розповів жарт: "Англійці думають сидячи, американці – стоячи, французи – ходячи, а українці – потім".

Водночас Луценко заявив, що "готовий ризикнути разом з нашими людьми": "Як тоді, під час акції "Україна без Кучми", не маючи жодного мандату, так само сьогодні я не ховаюся за депутатську недоторканність".

"Я готовий ризикнути з людьми, для яких свобода дорожча за крайню хату, можливо, і найкращу. Я не хочу сидіти в крайній хаті і хто готовий бути зі мною, я кличу їх", - додав Луценко.

Він також розповів про зустріч з лідером БЮТ Юлією Тимошенко, під час якої вони домовились про "режим ненападу". При цьому екс-міністр наголосив, що зустріч відбулася за ініціативою Тимошенко.

"Перше, що я сказав, звичайно, після привітань і поцілунків: Юліє Володимирівно, ми маємо три варіанти розвитку подій. Або ми домовляємось про ненапад, або ми воюємо одне з одним – якщо ми, звичайно, ідіоти або хочемо домовитись із владою", - розповів Луценко.

"Ми зізнались, що ми не ідіоти і не хочемо домовлятися з чинною владою, отже ми дійшли першого варіанту", - додав він Луценко.

За словами екс-міністра, за останні 3 тижні він провів переговори майже з усіма демократичними політичними і громадськими діячами України. "І на даний момент ми маємо коло з 10 осіб достатньо відомих в Україні, які готові приєднатися", - сказав він, додавши, що це не лише політики, а й відомі громадські і культурні діячі.

Серед цих людей Луценко назвав тих людей, які нещодавно були з ним "були в одному кафе".

Як відомо, раніше повідомлялося про зустріч Луценка з Тарасом Стецьківим, Миколою Катеринчуком та Віталієм Кличком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...