Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко згадав, як відправив "кругом" кадра Януковича, який розганяв сумських студентів

Середа, 20 грудня 2006, 12:46

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко застерігає новопризначеного голову МВС Василя Цушка від дискредитаційних кадрових рішень

"Я йому (Цушку) бажаю співпраці з парламентом, але не допустити диктату реваншистів, які засіли в антикризовій коаліції, повернути дискредитованих професіоналів в МВС", - сказав Луценко на прес-конференції у середу.

Він навів приклад призначення Миколи Плеханова, який свого часу брав участь у розгоні сумських студентів, заступником міністра внутрішніх справ з кадрової роботи і внутрішньої безпеки.

Луценко розповів, що коли він ще був міністром, до нього звернувся прем’єр Віктор Янукович з пропозицією зустрітися "з деякими професіоналами, які випадково випали з обойми".

"І коли двері в мій кабінет відкрилися і туди зайшов Плеханов, я ледь не впав з крісла. Якщо опустити міліцейські специфічні вирази, то я кажу: "Господи, що ви тут робите?". Він каже: "Та от, сказали зайти". Я йому кажу: "Кругом, марш! У мене для вас посади немає!" А він сьогодні керує кадрами МВС і внутрішньою безпекою МВС! Це дуже дискредитаційне призначення для іміджу нової української міліції", - сказав він.

Говорячи про свої відносини з президентом Віктором Ющенком, Луценко зазначив, що він не обговорював з ним ініціативу створення Громадянського руху народної самооборони.

"Остання зустріч була 12-14 грудня, але на ній не йшлося про сьогоднішню ініціативу. Остання назва є сюрпризом і для більшості політиків, з якими я спілкувався, в тому числі і з секретаріату президента", - сказав він.

Луценко вкотре наголосив, що поки що не збирається очолювати будь-яку політичну силу.

"Чутки про моє партійне вождювання значно перебільшені. Всьому свій час, сьогодні час будити і організовувати людей, а не очолювати партії", - сказав він.

"Я ніколи собі не готую запасних аеродромів і вмію стрибати без парашуту. Я впевнений, що в разі потреби, ми вирішимо це питання (приналежність до партії). В разі дострокових виборів, я знайду своє місце в строю. І не обов’язково кандидатом в депутати, можливо, і ним", - додав Луценко.

Він також зазначив, що йому надійшло 7 – 8 пропозицій "потужних і не дуже партій для того, щоб очолити їх".

"Якщо буде така необхідність, ми і це зробимо. Але на сьогоднішній день я вважаю актуальним пробудження громадян і їхню самоорганізацію. Це я вважаю більш актуальним, ніж стати вождем чергової сто двадцять якоїсь партії", - сказав Луценко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...