Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Толстоухов уже ходив до Генпрокуратури з приводу Тарасюка

Середа, 20 грудня 2006, 13:01

Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов заявив, що вже давав роз'яснення Генпрокуратурі з приводу його заборони Борису Тарасюку бути присутнім на засіданнях уряду в якості міністра закордонних справ.

"Хочу сказати, що з приводу того, що я вже один раз не пустив Тарасюка на засідання уряду, він звернувся до Генпрокуратури", – зазначив Толстоухов.

"Я вже спілкувався з цього приводу із заступником генпрокурора. І навіть дав письмові пояснення, як це водиться", – додав він.

Як відомо, у середу Бориса Тарасюка вдруге не пустили на засідання уряду. Йому перешкодили члени Партії регіонів, за їх словами, з власної ініціативи.

Між Тарасюком, депутатами Партії регіонів та "Нашої України" сталася сутичка. На засідання уряду Тарасюк так і не потрапив. Він заявив, що звертатиметься з цього приводу до Генпрокуратури.

Толстоухов також повідомив, що Головдержслужба почала службове розслідування з приводу відсутності на останніх двох засіданнях уряду заступника міністра закордонних справ Володимира Огризка.

"Бо сьогодні на засіданні Кабміну розглядалося питання директив української делегації для зустрічі з російською делегацією під час візиту президента Путіна", - додав він.

Міністр також зазначив, що впродовж середи "буде готове звернення до Верховної Ради і президента у зв’язку з тим, що сталося (інцидент з Тарасюком)".

Толстоухов також наголосив, що Тарасюк незаконно перебував у складі офіційної делегації України в Кореї, "поруч з президентом".

"У зв’язку з візитом президента Росії також може скластися незрозуміла ситуація не тільки стосовно персоналій, а й державних делегацій і взагалі стосовно України", - сказав він.

У свою чергу міністр юстиції Олександр Лавринович додав, що підписи Тарасюка під двосторонніми угодами, які були укладені в Кореї, не є дійсними, оскільки під час візиту Тарасюк вже був звільнений.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування