Луценко передав Цушку французький презент і побажав українцям більше копати

Середа, 20 грудня 2006, 13:28

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко залишив на столі своєму наступнику Василю Цушку відеокасету з фільмом "Набережна Орфевр, 36".

Про це він розповів на прес-конференції у середу.

"Я дійсно очистив стіл, залишив на відміну від того, що я застав, письмові прилади, всі необхідні довідки, а Василю Петровичу залишив фільм, який, на мою думку, потрібно подивитися кожному будь-якому керівнику, який стає міліціонером", - сказав Луценко.

"Це французький фільм - "Набережна Орфевр, 36" і нічого іншого. Але нова охорона або оточення зачистило все до невпізнанності заодно з касетою, тому зараз планую купити нову і подарувати на День міліції", - додав екс-міністр.

Також Луценко розповів історію, коли він ще в якості міністра зустрівся з першим віце-прем'єром Миколою Азаровим з приводу бюджету для міліції:

"Я кажу: "Микола Янович, наконец-то команда оранжевых дилетантов сброшена, какое счастье, что вернулась команда профессионалов. Эти дилетанты подняли нам зарплату всего лишь в 2,5 раза. Наконец-то вы поднимите ее раз в пять!".

"Він на мене довго дивився і каже: "Это шантаж?". Я кажу: "Да, это политический шантаж". Він нам підняв на 7%", - додав екс-міністр.

Водночас Луценко, користуючись можливістю привітав українців з Новим роком та Різдвом: "У житті українського народу починається специфічний період - бо ми ж святкуємо так само, як воюємо – "не щадя живота своего".

"Хотів би побажати усім своїм прихильникам і опонентам радикальних змін. Я вітаю їх з тим, що рік зради йде геть, бо цей рік був роком зради для всіх українців", - сказав екс-міністр.

Луценко побажав, "щоб політики перестали брехати, а люди перестали безмежно вірити цим політикам, щоб вони нарешті, як казав Сковорода, почали копати криницю вглибину себе".

"Щоб кожен розраховував на свої особисті сили і відстоював свої інтереси. Не шукав собі ні царів, ні вождів, ні спасителів, ні месій. Хотів би, щоб кожна людина самоорганізувалася, аби збудувати державу для себе", - додав він.

Окремо журналістам Луценко побажав, "щоб зміни в МВС жодним чином не торкнулися вас".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News