Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу радять набратися терпіння або проявити культуру

Середа, 20 грудня 2006, 14:39

Рішення уряду про призначення виконуючого обов'язки міністра закордонних справ не має ніяких правових наслідків, оскільки питання призначення і звільнення глави МЗС відноситися до компетенції президента.

Так член фракції "Наша Україна" Микола Оніщук прокоментував відповідне рішення уряду, повідомляє Ліга.

Депутат відзначив, що прем'єр не має конституційних повноважень на те, щоб вносити подання про звільнення міністра закордонних справ.

Оніщук вважає, що така дія уряду "тільки збільшує конституційно-правову і політичну нестабільність у державі".

За його словами, у правовій площині ситуація з міністром закордонних справ може бути вирішена тільки після відповідного рішення Конституційного Суду, який повинен дати свій висновок про конституційність постанови парламенту про звільнення Бориса Тарасюка.

"Ми повинні набратися терпіння і дочекатися рішення КС, якщо в державних мужів до цього часу не вистачить мужності і політичної культури вирішити цю проблему іншими правовими методами, які б відображали якийсь компроміс", - відзначив депутат.

Він також повідомив, що фракція "Наша Україна" на засіданні політради в середу обговорила ситуацію з Тарасюком і в четвер планує розглянути це питання на засіданні фракції.

Як відомо, на засіданні в середу Кабмін ухвалив рішення звернутися до Верховної Ради і президента з вимогою призначити виконуючого обов'язки міністра закордонних справ у зв'язку з конфліктною ситуацією, що склалася навколо цієї посади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...