Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кредити в банках може взяти тільки кожен десятий українець

Середа, 20 грудня 2006, 15:58

На сьогодні, відповідно до експертних оцінок іпотечними житловими кредитами комерційних банків може скористатися лише 8-10% громадян України працездатного віку.

Про це в середу під час парламентських слухань про стан молоді в Україні (щодо підтримки молодої родини, посилення соціального захисту дітей і молоді в 2001-2006 роках) заявив міністр з питань сім'ї, молоді і спорту Віктор Корж.

Він відзначив, що забезпечення молоді і молодих родин житлом залишається вкрай незадовільним, повідомляє УНІАН.

Зокрема, за його словами, низький рівень доходів і високі ризики бідності молодих родин з дітьми є свідченням необхідності зміни пріоритетів соціальної політики в напрямку підтримки молоді.

Корж нагадав, що однією з форм державної підтримки молодих родин, її соціального захисту є надання пільгових кредитів на будівництво житла.

"Однак це не вирішує в цілому проблему забезпеченості молоді і молодих родин житлом", - сказав міністр.

Він відзначив, що, з огляду на рівень матеріального становища молоді, особливо молодих родин з дітьми, вартість житла, великий розмір першого внеску і високі процентні ставки по кредитах у комерційних банках, молодь самостійно не може вирішити проблему забезпечення житлом.

Корж відзначив, що необхідно зробити усе для подальшого розвитку пільгового довгострокового державного кредитування молоді і молодих родин для будівництва житла, а також істотно збільшити обсяги фінансування державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки як з державного бюджету, так і з місцевих бюджетів.

Міністр також виступає за удосконалювання механізму субсидування молодих родин, які бажають одержати іпотечні житлові кредити в комерційних банках.

Крім того, за його словами, необхідно розробити і впровадити нові механізми залучення позабюджетних засобів на молодіжне житлове кредитування.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...