Ющенко порадив Цушку брати приклад з Луценка

Середа, 20 грудня 2006, 17:29

Президент Віктор Ющенко закликає нового міністра внутрішніх справ Василя Цушка продовжити реформи, розпочаті його попередником Юрієм Луценком.

Про це він сказав у середу на урочистостях з нагоди 15-ї річниці міліції України.

Ющенко висловив думку, що міліція відбулась як ефективний інструмент гарантування безпеки людей і країни.

"У правоохоронному середовищі вже визріли нові здорові сили, для яких поняття обов’язку і честі є непорушними, життєвими, а не декларативними", вважає президент. Він наголосив, що відбулося очищення міліції. Зокрема, було викрито злочинів на загальну суму 30 млрд. грн., притягнуто до відповідальності 900 керівників органів влади і 700 депутатів.

Також міліція пішла на шлях очищення від перевертнів – порушено більше тисячі кримінальних справ, зазначив Ющенко.

Президент висловив подяку і високо оцінив результати роботи попереднього міністра внутрішніх справ Луценка, який присутній на урочистостях.

"Як президент я висловлюю глибоку вдячність вам за вашу службу. Я кажу слово щирої подяки попередньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку і я високо ціную результати його роботи. Я закликаю нового міністра Василя Цушка продовжити розпочаті реформи, бажаю щиро йому успіхів, послідовності і головне – твердості у своїй дуже нелегкій, особливо сьогодні, позиції", - підкреслив Ющенко.

В ході промови президент висловився за глибинні реформи правоохоронних органів. Водночас він переконаний, що для подальших системних змін потрібен критичний аналіз реального стану справ із забезпечення правопорядку в країні.

За словами Ющенка, є актуальним питання економічної безпеки держави.

На його думку, пріоритетом міліції має стати захист малого і середнього бізнесу від тиску кримінальних структур.

Також, за словами президента, необхідно звернути особливу увагу на банківську сферу, боротьбу з оргзлочинністю у сфері земельних відносин.

Президент зауважив, що сьогодні не надає оптимізму ситуація по боротьбі з корупцією.

"Реформа має забезпечити демократизацію і деполітизацію міліції. Необхідно продовжити побудову європейського Міністерства внутрішніх справ, здатного ефективно протидіяти злочинності і виконувати функції надання соціальних послуг народу – послуги надання безпеки, прав і свобод людей", - наголосив президент.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування