Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров образив ведучу 1+1 в ефірі

Середа, 20 грудня 2006, 19:21

Перший віце-прем'єр Микола Азаров вважає "спекулятивними" пропозиції секретаріату президента до бюджету.

"Ви знаєте, радники Ющенка, вони ж працювали в попередніх урядах, вони що, не знали, що 2,5 мільйони живуть за межею бідності? Це ж відомі цифри!", - заявив Азаров в ефірі "1+1".

"Ми увесь час намагаємось ощасливити наших людей підвищенням зарплат та пенсій. Здається, ще нещодавно мінімальна пенсія була підвищена вдвічі, це було у 2004 році, але зараз згадувати, що на неї можна прожити, соромно. Отож справа не в розподілі, а в рості", - заявив він.

При цьому Азаров нагадав слова президента Ющенка про Корею, що вона зробила прорив в освіті і високих технологіях.

"А як нам розвивати технології, не вкладуючи в них ні копійки?", - запитав віце-прем'єр.

Також Азаров відзначив, що уряд отримав у спадок бюджетну резолюцію минулого уряду і всі соціальні стандарти визначені були ним, зокрема й мінімальна зарплата та прожитковий мінімум.

"Наш уряд, розуміючи, що основний удар по населенню – це тарифи на житлово-комунальні послуги, всі ресурси направив на здешевлення цих тарифів, максимальному виділенні коштів на субсидії населенню", - заявив віце-прем'єр.

На питання, що секретаріат пропонував перерозподілити кошти на пенсії через скорочення видатків на культурні програми, Азаров попросив ведучу не казати "смішні речі для будь-якої розумної людини".

"Бо в будь-якій країні за бюджет відповідає міністр фінансів, а жодні радники жодних президентів цим не займаються, бо ніколи не відповідають за його виконання", - заявив він.

"Що стосується скорочення витрат на запропоновані президентом програми, то цих 200-300 мільйонів зовсім недостатньо, щоб глобально вирішити проблеми пенсій. Зверну увагу, що спочатку пропозиції президента стосувались перерозподілу 10 мільярдів, потім з'їхали на 6, а остання пропозиція була про 780 мільйонів", - розповів Азаров.

За його словами, якщо розподілити ці кошти між пенсіонерами, то вони отримають по 4 гривні.

"Це демагогія і спекуляція", - обурився Азаров, а ведуча додала: "І вам це смішно".

Після цього вона попрощалася з Азаровим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування