Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче зону і здоровий глузд

Четвер, 21 грудня 2006, 08:45

Прем'єр Віктор Янукович вважає за необхідне ввести зону вільної торгівлі між країнами СНД.

"Потрібно визнати, що СНД функціонує лише як форум для обговорення загальних питань. Однак ми виступаємо за продовження співробітництва в рамках Співдружності", - сказав Янукович в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Нас цікавить економічне співробітництво з державами СНД. Потрібно ввести в дію зону вільної торгівлі. Це питання погодили ще в 2003-му на Ялтинському саміті, зону повинні були створити до 2005-го і зняти обмеження в торгівлі. Потрібна і єдина тарифна політика. Я уже висловив свої пропозиції Володимиру Путіну", - додав він.

Що стосується перспектив вступу України до СОТ, Євросоюзу і НАТО, то Янукович відзначив, що Україна стала прогнозованою для стратегічних партнерів — Росії, США і Європейського союзу.

"Наша зовнішня політика залишається проукраїнською. У її основі — захист національних інтересів, економічна доцільність і здоровий глузд", - сказав він.

Першим кроком у європейській інтеграції Янукович назвав створення зони вільної торгівлі.

"Вона — база нової п'ятирічної угоди з ЄС, над якою ми зараз працюємо. Київ буде співпрацювати з Брюсселем в енергетичній сфері, розвитку транспортних коридорів, боротьбі з нелегальною міграцією і злочинністю. Україна зробила ривок до СОТ. Вступ в організацію — питання декількох місяців", - відзначив прем'єр.

"Ми продовжуємо діалог з НАТО, але не форсуємо питання приєднання Києва до альянсу. Остаточно питання про входження України в НАТО буде вирішене на загальнонаціональному референдумі — тільки народ має право зробити остаточний вибір", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування