Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко пророкує нереальну інфляцію через бензин

Четвер, 21 грудня 2006, 09:33

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Петро Порошенко вважає, що закладена в держбюджеті на 2007 рік інфляція на рівні 7,5% є нереальною, і вона буде вищою.

Про це Порошенко повідомив журналістам у середу в м. Нижній Новгород (Росія), де він брав участь в церемонії закладення першого каменю в будівництво корпораціями "Богдан" і "УкрАВТО" нового автомобільного заводу.

"Інфляція 7,5% планова, закладена в бюджеті 2007 року, є нереальною, і вона буде вищою, зокрема за рахунок компоненту бензинового. Ціна на бензин серйозно впливає на інфляцію", – сказав він.

Інфляція в Україні в листопаді становила 1,8%, в січні-листопаді ц.р. - 10,6%, у порівнянні з відповідним періодом минулого року. При формуванні держбюджету на 2007 рік Кабмін виходив з прогнозу показника інфляції - 7,5%, зростання ВВП - 6,5%.

Порошенко також сподівається, що прем`єр-міністр Віктор Янукович і президент Віктор Ющенко домовляться про компромісний варіант держбюджету на 2007 рік.

"Я думаю, що повинен відбутися діалог прем`єра з президентом і має бути знайдений компромісний варіант бюджету, тому що силовий сценарій з обох боків не спрацьовує, і, зрештою, страждати від цього буде економіка країни, страждати від цього буде народ, страждати від цього буде авторитет країни на міжнародній арені", – сказав депутат.

При цьому він додав, що "тому я глибоко переконаний, і з мого спілкування і з урядом, і з президентом у мене склалося враження, що обидві сторони до цього діалогу готові, незважаючи на досить войовничі заяви".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування