Черновецького передумали ділити на два

Четвер, 21 грудня 2006, 10:14

Комітет Верховної Ради з питань держбудівництва рекомендує парламенту направити на допрацювання проект закону про поділ функцій і повноважень Київського мера і глави Київської міськадміністрації.

Як повідомляє інформуправлінння апарату ВР, члени комітету підкреслили, що положення Конституції передбачають необхідність визначення особливостей здійснення влади в місті Києві.

За словами депутатів, КМДА, відповідно до чинних положень законодавства, є виконавчим органом Київської міської ради.

Парламентарі підкреслили, що "відповідно до вимог ст.141 Конституції виконавчий орган міської ради очолює міський голова".

"Тому, поки Київська міська державна адміністрація буде виконавчим органом Київської міської ради, доти вона, відповідно до конституційних вимог, повинна очолюватися міським головою", - йдеться в рішенні.

"Таким чином, за чинною системою влади в місті Києві запропоновані зміни суперечать статті 141 Основного Закону", - підсумували учасники засідання.

На думку членів комітету, "абсолютно аномальною є ситуація, коли один орган державної влади - Київська міськдержадміністрація - буде мати одночасно двох керівників: голову міської державної адміністрації і Київського міського голову".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування