"Регіонали" вже придумали заміну Тарасюку

Четвер, 21 грудня 2006, 10:36

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про призначення Володимира Огризка виконувачем обов`язків міністра закордонних справ.

Відповідний проект був зареєстрований у парламенті 20 грудня. Документ вніс депутат від Партії регіонів Леонід Кожара.

Як зазначається у проекті постанови, у зв`язку з прийняттям постанови Верховної Ради про звільнення Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ, відповідно до Конституції, Верховна Рада постановляє: призначити в.о. міністра закордонних справ Огризка - першого заступника міністра закордонних справ України.

Постанова має набрати чинності з дня її прийняття.

Як ідеться у пояснювальній записці подальша невизначеність із призначенням міністра закордонних справ України негативно позначається на іміджі України як держави, вносить напруження у відносинах між законодавчою і виконавчою гілками влади та президентом, істотно впливає на результати діяльності Верховної Ради, Кабінету міністрів, інших органів державної влади України у зовнішньополітичній та зовнішньоекономічній сферах діяльності.

Саме тому, йдеться у пояснювальній записці, з огляду на конституційні повноваження Верховної Ради з питань формування складу Кабінету міністрів та з метою часткового розв’язання ситуації, яка склалася, пропонується призначити в.о. міністра закордонних справ України першого заступника міністра закордонних справ Огризка.

Крім того, Кожара зареєстрував у ВР за №2789 проект постанови про тимчасове покладання виконання обов`язків міністра закордонних справ на Огризка.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...