Прокурори образилися, що Ющенко міліції дав, а їм - ні

Четвер, 21 грудня 2006, 11:23

"Українська асоціація прокурорів" просить президента Віктора Ющенка вжити негайних заходів до припинення "брутального тиску на органи прокуратури України та припинення спроб втягнення прокурорів у вирішення політичних суперечок".

Про це йдеться у відкритому листі прокурорів до президента, який був розповсюджений прес-службою Генпрокуратури.

"Органам прокуратури доводилося і доводиться відчувати на собі шалений тиск з боку політичних опонентів, які під виглядом реформування органів прокуратури прагнуть перетворити її на бюрократичну канцелярію з обслуговування різнокольорових політичних еліт", - зазначається в документі.

"Сьогодні мова йде... про публічне надання вказівок з боку гаранта Конституції про хід розслідування кримінальних справ, які знаходяться у нашому провадженні", - додається у листі.

У зв'язку з цим члени асоціації прокурорів вирішили висловити "свою підтримку зусиллям генпрокурора Олександра Медведька, колегії Генпрокуратури та усіх без винятку чинних працівників органів прокуратури".

"Окремі професійні бюрократи із секретаріату президента, зводячи сумнівні рахунки з "незручним" генпрокурором та роздаючи власні суб'єктивні оцінки роботи органів прокуратури безпідставно та безкарно паплюжать багатотисячний трудовий колектив", -заявляється у листі.

Прокурори запевняють, що "навіть такі брудні канцелярські прийоми не змусять прокурорів стати сліпими виконавцями незаконних вказівок, від кого б такі не виходили".

Водночас асоціація звернула увагу на те, що президент з нагоди професійного свята міліції нагородив працівників правоохоронних органів вищими званнями та держнагородами.

Це, на думку асоціації прокурорів, "однозначно засвідчує наявність у секретаріаті президента "особливого", дуже далекого від об'єктивного, ставлення до органів прокуратури".

У той же час прокурори відзначають, що 1 грудня, у день професійного свята прокурорів, президент утримався від нагородження прокурорів та слідчих прокуратури, хоча Генпрокуратура направила йому відповідні пропозиції.

"Повірте на слово, що справжні прокурори не дуже охочі до владних нагород, але цей черговий прояв зневаги став останньою краплею, яка переповнила чашу нашого терпіння. Саме вона змусила нас звернутися до вас із цим листом", - заявляють прокурори.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...