І в Київраді хочуть перевиборів

Четвер, 21 грудня 2006, 14:31

Перевибори є єдиною можливістю розв’язати конфлікт у Київраді, вважає Віталій Кличко.

Про це йдеться у заяві лідера депутатської фракції Кличка у Київраді, розповсюдженій його прес-службою.

На думку Кличка, конфлікт між більшістю, що підтримує чинного мера, та опозицією зайшов у глухий кут.

"Усі ми бачимо, що конструктивного діалогу не виходить і засідання Київраді дедалі більше нагадують театр абсурду", вважає Кличко.

"Вірогідність того, що політичним опонентам таки вдасться домовитися – дуже низька. Тому я бачу лише один вихід – перевибори. Нехай кияни вирішать – кому вони більше довіряють керувати містом", заявив він.

Водночас Кличко наголосив, що причиною конфлікту в Київраді стали не політичні уподобання, а конкретні дії нинішньої влади. Зокрема – неаргументоване підняття тарифів у три з половиною рази та продовження практики землевідводів замість відкритих аукціонів.

У той же час депутат від Партії регіонів Василь Горбаль вважає, що посилення протистояння у Київраді знижує інвестиційну привабливість Києва.

"Бачачи низьку ефективність роботи сьогоднішніх сесій Київради, я пропоную займатися не пустим протистоянням різних фракцій, а організувати і провести низку круглих столів -
заявив він коментуючи результати минулих сесій Київради.

На його думку ці публічні обговорення столичних проблем можуть реально зняти політичну напругу в столичній владі і перевести роботу в конструктивне вирішення важливих питань.

Разом з тим голова фракції Блоку Леоніда Чернівецького у Київській міській раді Денис Комарницький в інтерв’ю журналістам заявив, що дії деяких народних депутатів від опозиції, які були присутні у сесійній залі, свідчать про порушення ними Конституції України.

Комарницький наголосив, що народні депутати України мають право бути присутніми на засіданнях сесії, але не мають права брати у них участь.

Він також зазначив, що попри бешкетування деяких опозиціонерів, Київрада працює і приймає рішення.

При цьому наголосивши, що на наступному засіданні, яке відбудеться 28 грудня, Київрада має затвердити бюджет міста.

Прес-служба Київміськради, прес-служба Кличка, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування