Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російське посольство оточили і просять покаятися

Четвер, 21 грудня 2006, 15:51

Близько 50 представників проросійських організацій в Україні і близько 35 представників українських націоналістичних організацій провели в четвер у Києві альтернативні мітинги поблизу будинку посольства Російської Федерації в Україні.

Проросійські організації "Єдина батьківщина Новоросія", Конфедерація російських співвітчизників в Україні, "Російська громада Києва", "Союз православних громадян України", кримське молодіжне об'єднання "Прорив" вітають візит президента Росії Володимира Путіна в Україну.

Як йдеться тексті звернення учасників мітингу, поширеному прес-службою посольства Росії, візит Путіна "стане якісно новим етапом у відносинах двох братерських слов'янських держав".

"Російські співвітчизники України вітають взаємовигідні домовленості між нашими країнами у доленосних питаннях їхнього розвитку", - йдеться у зверненні.

Члени проросійських організацій сподіваються, що "буде збережено все те позитивне, що створювалося століттями "українським і російським народами, а громадянське протистояння на національному ґрунті не поставить під загрозу існування української держави".

"Ми сподіваємося на дотримання прав і свобод російських співвітчизників, особливо в частині реалізації мовних і культурних прав українських громадян різних національностей", - йдеться у зверненні.

Учасники мітингу тримали російські прапори, транспаранти з гаслами "Росія, ми з тобою!", кілька православних ікон, а також плакати з написами "Фашизм не пройде!" і "Ганьба ОУН-УПА!".

Водночас навпроти них знаходилися представники українських націоналістичних організацій: всеукраїнського об'єднання "Свобода", УНА-УНСО, громадської організації "Патріот України", Молодіжного націоналістичного конгресу.

Вони виступають за те, щоб Росія визнала голодомор геноцидом українського народу, як це зробив нещодавно український парламент.

Учасники цього мітингу також висловлювалися, щоб під час свого візиту в Україну Путін "не тиснув на Україну", "поважав її національні інтереси".

Представники націоналістичних організацій розгорнули великий прапор України. (приблизно 3 на 6 метрів).

У руках у них були транспаранти з написами "Москва, покайся!", "Ні російським провокаціям у Криму!", "Севастополь - українське місто", також плакати, на яких зазначена кількість жертв голодомору і заклики до Росії визнати голодомор геноцидом українського народу.

"Інтерфакс-Україна", Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...